Detalii Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce
O mancare gustoasa, dietetica si apreciata de foarte multa lume.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 portii.
Se curata morcovii, cartofii si telina si se spala bine (daca aveti, puteti pune si patrunjel, pastarnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivita, iar telina si cartoful, felii de grosime potrivita. Daca cartofii sunt mai mari, ii taiem in doua sau patru, pe lungime dupa care ii taiem felii de grosime potrivita. Se toarna apa in aparatul de gatit cu abur (daca nu aveti asa ceva, puneti legumele, la fiert, intr-un vas, in apa fierbinte cu sare). Se pun legumele in vasul destinat acestui lucru si punem capacul. Fixam timpul la 30 min si se lasa sa fiarba. Intre timp, se spala bine cotletele. Se pun la prajit in tigaia gril, pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce. Preparare salata de varza: se spala varza, se taie fidelute dupa care se freaca cu sare si se lasa 10-15 min la macerat. Se stoarce varza de zeama lasata, se pune intr-un vas si se toarna peste ea, o solutie de otet, diluata cu apa, dupa gust. Pe deasupra se poate presara piper, boia si verdeata (marar sau patrunjel) taiata marunt. Cand legumele sunt fierte, le asezam pe farfurie, impreuna cu cotletul. Pe deasupra se presara verdeata (marar sau patrunjel) taiata marunt. Pofta buna!Gatiti cotletele de porc, la foc mediu spre mic, ca sa nu le ardeti.
Nu tineti prea mult, cotletele de porc, pe foc, pentru ca devin prea uscate.