Retete romanestiIntr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, pana se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la rece cateva ore sau peste noapte.

Formam bilele de aluat. Punem forma de nuci la incins, o ungem cu putin ulei si punem bile de aluat. Coacem nucile pe ambele parti.

Crema: Punem laptele la incalzit. Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si faina pana isi dubleaza volumul. Adaugam si laptele caldut, treptat si mixam. Fierbem crema pe bain-marie, amestecand continuu, pana se ingroasa. La sfarsit adaugam untul si omogenizam bine. Asamblare: Taiem marginile la nuci.

Umplem cojile cu crema, unim cate doua si le trecem prin zahar pudra. Pofta buna!