Este o prajitura cu mere traditionala din regiunea franceza Nantes.

O reteta delicioasa numita Pomm nantais care se transmite din generatie in generatie, simpla, rapida si usor de facut.https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-rapida-cu-mere-pomme-nantais.htmlCuratati merele si taiati-le felii.

Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar.

Incalziti cuptorul la 180 C.

Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati faina, restul de unt topit si laptele. Turnati compozitia intr-o tava unsa (20/30 cm).

Asezati deasupra merele si presarati peste ele zaharul ramas -30 g.

Dati la cuptor 20-30 minute (25 minute pentru cuptorul meu). Verificati coacerea cu lama un cutit- trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca, pudrati cu zahar pudra si taiati in portii.