Cam certata sunt eu cu alcoolul. Cand imi ofera cineva asa ceva, imi recit replica,, M-am lasat de baut !!! :D. Tentanta mi-a parut ideea de a servi un coktail slab alcoolic, dar aromat. In aceasta idee am pus mana pe o cutie de vodka poloneza Zubrowca ce sedea in dulap de vreo 8 ani [ originala, parol ] Am preparat un coktail dupa pofta si ingrediente ce le aveam in preajma. Apoi am gustat si vodka fara suc. Are un gust deosebit si aromat. M-am informat si am aflat ce face diferenta fata de alte bauturi similare.

Vodka se repartizeaza in doua pahare. Adaugati deasupra in mod egal sucul de piersica. In fiecare pahar puneti putina lamaie. Agitati bautura din interior cu ajutorul unui pai. Gustati si echilibrati gustul cu ajutorul ingredientelor date dupa plac. Adaugati gheata daca va place. Noi nu am pus ghiata pe motiv ca este iarna si sucul era suficient de rece.

Iata ce ne spune Wikipedia despre vodka Zubrowka ubr wka este o vodca produsa in Polonia cu aroma de ierburi (iarba de zimbru/Hierochloe odorata), distilat din secara si imbuteliata la 40%. Gustul sau unic este dat de Galium odoratum (vinarita), vanilie, nuca de cocos si migdale. Distilatul de secaraeste aromat cu tinctura de iarba de bizon (Hierochloe odorata), care da spirtului culoarea galbuie. Aceasta iarba creste in Padurea Bialowieza si in alta parte. In mod traditional in fiecare sticla de ubr wka este plasat un fir de iarba de zimbru, desi acest lucru este in mare parte cu scop decorativ. Zubrowka este probabil vodca cu povestea cea mai fascinanta din lumea tuturor marcilor de vodca din lume. Povestea ei incepe in padurea Bialowieza situata in nord estul Poloniei, avand o fauna si flora bogata, tinutul de bastina al Zimbrului, animalul national al Poloniei precum si emblema Zubrowka, literar tradusa ca fiind Vodca Zimbrului . Tot in padurea Bialowieza creste si iarba zimbrului singurul loc in care poate fi gasita, hrana preferata a zimbrului, venerata de localnici de secole ca fiind iarba binecuvantata aromata . Secretul Zubrowka consta in formula unica de preparare a sa. Iarba Zimbrului este atent culeasa cu mana in luna iunie a fiecarui an, iar la distilerie este apoi extrasa esenta sa aromatica pe parcursul a 6 zile. Esenta este apoi maturata in butoaie de stejar pentru 2 luni pentru ai conferi o aroma puternica si un buchet amplu. Vodca este produsa din secara de iarna de cea mai buna calitate cultivata in regiune de doar 40 de familii. Procesul implica 6 distilari, filtrare si adaugarea apei de izvor de la 60 metri adancime pentru a nu a afecta in niciun mod gustul. Apoi ia nastere blendul unic cu esenta ierbii zimbrului aflata la maturitate. Inainte de imbuteliere se adauga semnatura unica, un fir de iarba a zimbrului ce defineste personalitatea acesti vodci remarcabile. Numele ubr wka vine de la ubr, cuvant polonez si belarus pentru zimbru (bizonul european), caruia ii place deosebit de mult iarba de zimbru.