De mult timp ma bntuia gandul unei salate cu peste afumat. Pentru ca imi parea putin 150 gr de hering l-am facut pe acest inotator in ape sarate, frate cu pastravul de apa dulce. Cartofii au adus consistenta salatei, muraturile si caperele au echilibrat gustul pestelui afumat. Aceasta salata este de inspiratie din bucataria nemteasca.

Cartofii se curata si se taie feliute sau cuburi. Sarati usor cartofii. Pestele se curata de piele .[ eu nu o arunc, o pun sa dea gust bun intr-o ciorba de peste]. Tocati pestele marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Muraturile se taie cubulete. Pentru a da un gust acrisor placut, maruntiti si o parte din capere. Amestecati ceapa si caperele cu maioneza si cu smantana. Turnati amestecul in vasul in care ati pus restul ingredientelor. Piperati si amestecati. Gustati si sarati, condimentati sau acriti daca mai este nevoie. Salata a fost atat de gustoasa si apreciata incat cu greu am salvat cateva linguri pentru imagine. Pofta buna !!!!Nu am folosit alte ingrediente pentru condimentare pentru ca pestele avea crusta de mirodenii. !!! Atentie la sarare, pestele afumat si muraturile sunt sarate peste medie.