O reteta care este nelipsita de Sarbatorile de iarna. Este o reteta din care iese o cantitate maricica de turta dulce, dar tinuta intr-un recipient de tabla inchis sau intr-un bol de sticla tine foarte bine si va puteti bucura de ea pentru un timp mai lung.

Daca copiilor le place sa fie de ajutor in bucatarie atunci la aceasta reteta, aveti cu ce sa ii captati. Pot incepe prin a decupa turta, apoi prin a decora-o cu bomboane.

Inainte de a incepe, trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra.

Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai simplu si nu mai trebuie amestecat pana cand se dizolva.

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa il putem freca.

Punem intr-un bol mierea, untul, ouale frecate in prealabil, condimentele si omogenizam pana cand obtinem un fel de crema.

Adaugam faina treptat. In functie de calitatea untului, mierei se poate sa aveti nevoie de 100 gr faina in plus.

Omogenizam foarte bine, trebuie sa avem un aluat fraged care nu se lipeste de maini.

Pe masa infainata intindem aluatul mai gros (1,5 cm ). Decupam cu forme diferite aluatul si il asezam in tava pregatita. Pe tava trebuie sa punem hartie de copt,n iar turta o asezam cu spatiu intre ele deoarece o sa creasca putin in timpul coacerii.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15 minute.

Le lasam la racit.

Pana se raceste frecam albusul de ou cu zaharul pudra. O sa avem o pasta alba foarte lipicioasa.

Ornam turta dulce cu aceasta pasta si putem presara bomboane colorate sau alte decoratiuni.

Pofta Buna!!!Este perfecta langa o ceasca de cafea.