Facuta acum cand a venit frigul. In primavara de la Craciun nu prea mergea.

Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora.

Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala.

Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare.

Se pune si zarzavaul si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.

Se pune la fiert cu o lingurita de sare sa nu clocoteasca deloc, pentru a ramane zeama limpede, timp de 7-8 ore.

Se indeparteaza spuma cand se formeaza.

Legumele se scot dupa circa 2 ore si carnea se fierbe in continuare.

Cand a scazut destul se strecoara si zeama se pune la racit (pe balcon) pana a doua zi.

Carnea se alege de oase si se acopera cu folie pentru a nu se usca.

A doua zi se curata toata grasimea ( cu o lingura ) de pe zeama intarita iar apoi se pune la foc pana devine lichida.

Usturoiul se curata, se zdrobeste cu aparatul si se pune in zeama.

Se potriveste de sare.

Carnea, zgarciurile si urechile se portioneaza in castroane.

Eu avand mofturosi am pus castroane numai cu carne si castroane cu de toatele.

Se toarna zeama prin sita fina deasupra carnii in castroane si se lasa la racit.

Fiecare castron de raciturase poate orna cu felii din zarzavatul fiert.

Pofta Buna!