Acesti biscuiti au fost preparati initial intr-o regiune din vestul Frantei, Sabl -sur-Sarthe, cunoscuta si sub numele Sabl . Istoria lor a inceput in anul 1670, cand se spune ca Marchizul de Sabl a adus la curtea Regelui Louis al XIV-lea niste biscuiti rotunzi, pe care fratele regelui i-a indragit foarte tare. Atat de tare incat i-a comandat marelui patiser Vatel, numindu-i des petits sabl s, in onoarea Marchizului de Sabl .

Reteta de baza este compusa din unt, faina, zahar si galbenus de ou Iata deci o varianta decorata in forma de Ren -:)https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/biscuiti-sable-de-craciun.htmlAmestecati la robot untul moale cu zaharurile.

Adaugati oul si bateti bine.

Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen.

Puneti in folie alimentara si dati-l la rece cel putin 30 minute.

Incalziti cuptorul la 180 C.

Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati cercuri cu un pahar sau cu o forma.

Puteti face si alte forme, asezati biscuitii pe 2 tavi acoperite de hartie de copt.

Dati la cuptor 14 minute.

Topiti ciocolata la bain marie si puneti-o intr-o seringa de decorat.

Decorati cercurile in forma de ren, puneti un pic de ciocolata si deasupra o bomboana pentru a face nasul.

Lasati sa se usuce, ciocolata se va usca mai repede decat caramelul.