Tarta cu capsune este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu capsuni aveti nevoie de 200 g capsuni, firsca, zahar, faina si oua.

Tarta cu capsune este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu capsuni se bat mai intai albusurile spuma. Se adauga si un varf de cutit de sare. Bateti pana e de doua ori mai mult in bol decat la inceput.

Cand spuma e aproape gata se pune zaharul, galbenusurile unul cate unul, uleiul, apa, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. Masa obtinuta se pune intr-o tava rotunda, captusita cu faina si ulei sau de preferinta cu hartie cerata. Blatul pentru tarta cu capsune se pune in cuptorul incins pentru circa un sfert de ora.

In tot acest timp ne ocupam de crema. Capsunele spalate si curatate se zdrobesc cu ajutorul unui blender sau cu furculita. Se adauga zahar dupa gust. Bateti frisca bine iar apoi amestecati-o cu capsunele si iaurtul. Crema se tine la rece o jumatate de ora dupa care se intinde peste blatul insiropat cu sirop de capsune.

Tarta cu capsune se orneaza cu frisca si capsune si se da la rece cateva ore inainte de a fi servita.

Alte retete de prajituri recomandate: