Budinca de cartofi noi in straturi este o mancare delicioasa care se pregateste foarte rapid. Pentru aceasta reteta cu cartofi aveti nevoie de 10 cartofi noi rosii.

Budinca de cartofi noi in straturi este o mancare delicioasa care se pregateste foarte rapid. Speli cartofii, ii cureti de coaja si ii pui intregi la fiert. Dupa ce au fiert ii tai rondele. Fierbi ouale tari, le cureti si le tai felii pe orizontala. Speli ardeii ii cureti si ii tai fasii, iar kaizerul il tai cubulete. Intr-un vas de teracota uns cu ulei de masline asezi un strat de cartofi. Peste acestia pui feliile de ardei gras, apoi cubuletele de kaizer, feliile de ou si deasupra din nou rondele de cartofi. Faci un sos din lapte cu oua si faina la care adaugi sare, piper, marar tocat, usturoi pisat, busuioc, oregano, omogenizezi bine si torni peste straturile din vas.

La urma se presara cascaval ras. Dai vasul cu budinca de cartofi noi in straturi la cuptor in partea de jos si dupa 30 minute ridici vasul in partea de sus pentru 15 minute.

Budinca de cartofi noi in straturi se serveste cat este calda. Este delicioasa.