Reteta cu dragoste pentru familie si colegiSaptamana trecuta am pregatit un desert rapid, combinatie intre dulce si acrisor care a fost pe placul tuturor, colegii impartind intre ei si ultima firimituraAm pregatit intai jeleul de visine.

Se pun pe foc 300 g de visine cu 150 ml zahar si 150 ml apa, restul de 50 ml apa se amesteca cu cele 3 linguri de amidon.

Cand visinele fierb se adauga amidonul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga jeleul si se intareste putin. Se da la rece.

Iaurtul l-am pus intr-o sita la scurs sa se scurga tot zerul si am lasat si gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.

Smantana rece din frigider se bate bine cu mixerul 1-2 minute la viteza mica pana incepe se ingroase putin, apoi la viteza mare pana frisca devine tare.

Dupa ce s-a hidratat gelatina se pune pe baine marie pana devina lichida si putin calduta. Apoi se adauga iaurtul, lingura cu lingura si frisca usor pana rezulta o crema omogena.

Piscoturile le-am insiropat in zeama de compot.

Crema de iaurt se imparte in 3.

Aranjare prajitura: se pune un strat de piscoturi, bucatele mici de ciocolata, un strat de crema de iaurt, jeleul de visine, iar un strat crema de iaurt, bucatele de ciocolata, un strat de piscoturi si se imbraca in crema de iaurt cu frisca.

Pentru ornare am folosit ciocolata topita si 100 g de visine trase in ciocolata.

Eu am facut 2 prajituri mai mici, una pentru acasa si una pentru serviciuPofta buna!se poate folosi si amestec de fructe de padure pentru insiropat se poate face un sirop simplu de apa cu zahar sau cu zahar caramelizat