Aceste briose sunt pregatite dintr-un aluat usor amarui, combinat cu o crema acrisoara de lamaie si cu ganache de ciocolata in 3 culori. Pentru si mai multa savoare, am adaugat si gem de caise. In pozele de prezentare o sa observati ca am dublat cantitatile. Am avut de pregatit si doua pachetele dulci pentru cativa pofticiosi. :) Am ornat si cateva briose cu crema de lamaie ramasa.

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Adaugam amestecul de faina si cacao in mixul de oua si zahar. Amestecam pana la omogenizare. La final adaugam ornamentele de ciocolata si amestecam. Intr-o tava de briose punem hartiutele de briose. Adaugam 2-3 linguri cu varf din aluatul obtinut in fiecare forma de briosa. Le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-30 de minute. Le incercam cu o scobitoare. Le lasam sa se raceasca complet. Crema de lamaie: Punem laptele intr-un bol inalt. Adaugam crema de lamaie si 3 linguri de zahar. Mixam pana avem o crema cu o consistenta cremoasa. Pe spatele ambalajului aveti instructiunile de pregatire ale acestei creme delicioase care se prepara foarte rapid si usor.

Ganache de ciocolata neagra:Tocam ciocolata in bucatele marunte. Intr-o oala mica punem 100 ml frisca lichida. Cand a inceput sa fiarba, tragem oala de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam la frigider pana se raceste si se intareste putin. Scoatem crema din frigider si o mixam pana se transforma intr-o crema deschisa la culoare. O mai lasam 5 minute.

Ganache de ciocolata alba:Tocam ciocolata in bucatele marunte. Intr-o oala mica punem 100 ml frisca lichida. Cand a inceput sa fiarba, tragem oala de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam la frigider pana se raceste si se intareste putin. Scoatem crema din frigider si o mixam pana se transforma intr-o crema deschisa la culoare. O mai lasam 5 minute in frigider.

Punem jumatate din ganache-ul alb obtinut intr-un alt bol. Adaugam colorantul rosu si amestecam pana la omogenizare.

Asamblare:Scoatem miezul din briose cu o ustensila speciala pentru scos miezul din prajituri. Adugam o lingurita de gem de caise in fiecare briosa. Punem crema de lamaie intr-un pos. Umplem fiecare briosa cu aceasta crema.

Ornam cu cele 3 feluri de ganache. La final adaugam ornamentele de la Dr Oetker.