Scriu aproape intrucat din reteta mi-au lipsit caperele, ingredient folosit in mod obisnuit la acest sos.

Cu toate acestea, Costel mi-a spus la final ca e o reteta ... de vis :X M-am inspirat de aici :)Dupa ce am indepartat solzii tari de pe spatele sturionului, am scos intestinele si am lasat pestele 2 minute in apa cu otet pentru ca mucusul de pe piele sa se indeparteze mai usor. Am portionat cega in rondele si am spalat bine rondelele, apoi le-am scurs. Am condimentat pestele cu sare si piper si am lasat deoparte pestele, pentru cca 20 minute, timp in care isi va mai lasa din lichide si mucus.

Intr-o tigaie incindem 100 ml ulei de palmier sau 100 g unt.

Rondelele de cega le trecem prin faina si le prajim pe ambele parti in uleiul/ untul incins, apoi le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Cand tot pestele este prajit scurgem grasimea ramasa in tigaie in alt vas, avand grija sa nu scrugem si toata faina arsa desprinsa de pe peste la prajire.

Daca avem prea putina grasime, mai adaugam 50 g unt / ulei de palmier si punem iar vasul pe foc. Adaugam 2 linguri rase cu faina si amestecam energic pentru a desface bine faina. Stingem cu 250 ml supa de legume si omogenizam pana sosul se ingroasa uniform. Eu am obtinut supa prin fierberea in apa a o lingura de legume uscate pentru ciorba, de la SanoVita.

Turnam in sos si zeama de la o lamaie, apoi potrivim gustul de sare si piper. Daca sosul este prea gros, vom mai adauga supa de legume pana obtinem consistenta dorita.

Oprim focul si asezam bucatile de cega prajita in vas, acoperindu-le bine cu sos. Servim totul fierbinte, alaturi de cartofi natur peste care picuram sos si decoram cu firisoare de marar uscat. Nu a lipsit de la masa nici paharul cu vin alb :DReteta poate fi preparata si cu nisetru sau pastruga. Este de preferat ca sturionul sa nu fie foarte mare, deoarele cu cat este mai mare, cu atat va fi mai gras si placerea servirii se va diminua