Anul acesta am pregatit pasca impletita cu branza dulce, intr-un mod diferit de ce am mai pregatit alta data. A iesit peste asteptarile mele, am rezistat cu greu sa nu ciugulesc din ea pana a doua zi, iar felul cum s-a bucurat nasa mea de ea cand i-am daruit-o m-a bucurat si mai tare.

Bunatati de PasteMod de preparare:Se farama drojdia si se dizolva in putin lapte caldut, se amesteca apoi cu ouale, zaharul, restul de lapte, apa si sare. Se amesteca adaugand faina pana cand aluatul devine consistent. Eu l-am mutat apoi intr-un vas inalt de plastic pentru ca framant mai usor in el. Se framanta, adaugand mereu putin cate putin uleiul.

Se acopera cu folie si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Pentru crema de branza: se amesteca branza dulce cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, apoi se incorporeaza treptat albusurile batute spuma. Se imparte aluatul in trei parti: 2 mai mari si una mai mica. Se presara faina pe masa de lucru sau se lucreaza pe o planseta din silicon.

Din primul aluat (mai micut) se intinde o foaie, care va fi baza pastii si care se asaza intr-o forma rotunda pentru copt (cu foaie de copt sau unsa cu grasime si tapetata cu faina). Se ridica cu degetele aluatul pe marginile tavii si se preseaza putin, ca sa nu se verse umplutura.

Din al doilea aluat (si cel mai mare) se intinde o foaie care se imparte in 6 fasii, care se ung cu doar putina umpltura, apoi se formeaza 2 impletituri. Se asaza impletiturile sub forma unui cerc, peste baza pastii.

In mijloc se umple cu crema de branza.

Din al treilea aluat (mai micut) se intinde o foaie care se imparte in 4 fasii: acestea se rasucesc doua cate doua si se formeaza crucea.

Eu am mai lasat la crescut in tava pentru ca am avut cozonacii la cuptor, dar se poate unge imediat cu galbenus amestecat cu putin lapte, se presara zahar si se coace la cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 40 de minute. Timp de pregatire: 1h 20 minTimp de coacere: 40 minPortii: 12Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/pasca-impletita.html