Detalii Desert prajitura din albusuri, cu visine
A venit vremea sa valorific albusurile puse la pastrare, dupa ce am folosit, de Pasti, atatea galbenusuri la: cozonaci, pascute si maioneze...
Si am inceput cu o prajitura cu visine, in forma de guguluf, pentru ca-mi place cum arata astfel. Este o prajitura economica, usor si rapid de facut, aspectuoasa si foarte buna, gratie visinelor conservate perfect.
Albusurile se scot din congelator cu 2-3 ore inainte de preparare, pentru a se dezgheta complet.
Se scot visinele conservate cu aspirina pentru iarna si se pun in strecuratoare, ca sa se scurga lichidul format.
Cand albusurile s-au dezghetat complet, se mixeaza bine cu zaharul tos fin, adaugat putin cate putin si cu vanilia. Se adauga in ploaie faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si cand compozitia este bine legata, se adauga esenta de lamaie si apoi uleiul.
Se unge cu unt forma de copt si se toarna o jumatate din compozitie in ea. Se niveleaza si se pun visinele scurse de lichid, dupa care se adauga restul de compozitie.
Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu si dupa 7-8 minute se scoate si se mai pun deasupra visine.
Se da tava din nou la cuptor, pana ce se rumeneste prajitura.
Cand prajitura s-a rumenit frumos, se scoate tava si se lasa la racorit, Cand prajitura s-a racorit, se scoate din forma, se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.
Scoateti albusurile din congelator cu 2-3 ore inainte de preparare, ca sa se poata dezgheta complet. Visinele trebuie scurse de lichidul format. Amestecati praful de copt cu faina, inainte de a le adauga in compozitie. Puneti al doilea rand de visine, abia dupa ce prajitura a inceput sa creasca in volum, ca sa ramana la suprafata si sa-i dea un aspect frumos. Nu scoateti prajitura din forma de copt, decat dupa ce s-a racorit.