Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand. Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza, maslinelor li se indeparteaza samburii si se taie in jumatati, iar puiul se usuca pe prosoape de bucatarie. Se amesteca paprika cu usturoiul, cuminul, turmericul, ghimbirul, sare si sofranul intr-un vas si se presara bucatile de pui cu acest mix. La final se adauga piper si se lasa la marinat minim 3-4 ore. Se incalzesc 2 linguri de ulei in vasul de tajine, la foc mic, apoi se adauga ceapa. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se prajesc bucatile de pui in ture pana devin aurii. Se transfera in vasul de tajine, impreuna cu baton de scortisoara. Se adauga maslinele si supa amestecata cu sucul de lamaie. Se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. Se presara cu patrunjel proaspat.