Pizza cu spanac si salata de capsune este o reteta inedita, dar delicioasa. Pentru aceasta reteta de pizza ve trebuie cam un sfert de kg de spanac.

Pizza cu spanac si salata de capsune este o reteta inedita, dar delicioasa. De fapt sunt doua feluri de mancare distincte, dar carre servite impreuna dau un ansambul exceptional.

Mai intai se face un aluat amestecand toate ingredientele mentionate. Eu le pun pe toate la robot, apoi pun aluatul intr-un bol, il acopar si il las sa creasca. Cand s-a dublat in volum, il apas in jos si il bag la frigider, unde tine si 2 saptamani si mereu imi rup o bucatica de care am nevoie pe moment. Se poate lasa sa mai creasca, dar pentru o pizza nu mai e nevoie. Pesto-ul se face amestecand toate ingredeintele cu robotul pana obtinem o pasta. Oparim apoi frunzele de spanac si le lasam sa se scurga. Aluatul de pizza intins se unge cu pesto si se pun peste frunzele de spanac si bucatelele de feta. Se da la cuptor circa 15 minute. In acest timp se prepara salata: se aseaza frunzele de spanac pe farfurie, se taie capsunele rondele si se pun peste spanac. Se adauga otetul balsamic si uleiul de masline. Se presara nucile.

Se servesc toate impreuna.

Pentru aceasta reteta mi-ar fi fost util un set de pizza pentru cuptor de la Kitchen shop.