Un preparat rapid, nu foarte costisitor si la indemana oricui vrea sa manance sanatos. Chiar si incepatoarele in bucatarie il pot prepara foarte usor. Minunat si sanatos pentru picnicul bucatarasilor !Nucile sau alunele de caju, se prajesc intr-o tigaie la foc mare cca. 5 minute pana se rumenesc.

Se scot din tigaie si se lasa deoparte, apoi se adauga uleiul de cocos, ceapa curatata si maruntita, ce se lasa la calit la foc mic, cca. 5 minute pana ce devine translucida.

In tigaie se adauga ciupercile, curatate si feliate, lasandu-se la rumenit cca. 5 minute la foc mare. Apoi se adauga si alunele caju prajite, sarea, piperul si verdeata si mai lasa la calit cca. 5 minute la foc mic, pana se intrepatrund gusturile. Apoi se transfera intr-un recipient inalt si blenduiesc pana se obtine o pasta fina si omogena.

Pasta obtinuta se serveste pe paine prajita, eventual unsa cu un pic de usturoi, dupa gustul fiecaruia, asezonata cu seminte de in SanoVita, acompaniata de legume de sezon, sau chiar o dulceata de ardei iute/ceapa.

Preparatul e indicat nu numai celor care tin post, ci si celor care vor sa manance sanatos.

Spor si pofta buna!