O reteta Jamie Oliver.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Chorizo se taie in felii subtiri si se soteaza cateva minute intr-o oala cu fund dublu pana cand devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in oala, se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza cu putina apa, la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent. Intre timp, se taie cartofii in cuburi de 2 cm, fara a fi curatati de coaja. Se leaga rozmarinul, cimbrul si dafinul cu o sfoara si se adauga impreuna cu nautul scurs de apa si cartofii, in oala. Se adauga supa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 30 de minute.

Se indeparteaza frunzele cavolo nero de pe cotor si se toaca marunt. Nu este nevoie daca se foloseste spanac.

Se indeparteaza buchetelul de ierburi aromatice din supa si se adauga cavolo nero. Se lasa sa fiarba 10 minute. La final, se adauga feliile de Chorizo.

Eu am obtinut supa prin fierberea unei carcase de pui, impreuna cu boabe de piper, tije de telina, ceapa, foi de dafin si morcovi in apa cu sare timp de 4-5 mire, la foc mic, intr-o oala acoperita partial cu un capac. Se lasa la racit 30 de minute, apoi se strecoara si se pastreaza la frigider intr-un vas cu capac pana la 3 zile.