Inghetata de pepene galben este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de inghetata va trebuie cel putin un pepene galben.

Inghetata de pepene galben este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de inghetata va trebuie cel putin un pepene galben. Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul. Se lasa pe foc, pana se inmoaie. Compozitia se paseaza bine cu o furculita apoi se amesteca cu gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate smantana pana se obtine frisca si se incorporeaza usor in piure-ul racit. Cu compozitia obtinuta se umplu jumatatile de pepene, se acopera cu folie alimentara si se dau la congelator pentru cel putin 2 ore.

Inghetata de pepene galben se serveste direct din congelator. Ornati cu fructe, frunze de menta sau frisca.

Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Pentru inghetata de pepene galben ar fi util un set de servire inghetate Vitesse de la Kitchenshop.