Bunatate de paste !!! din ciclul,,Hai sa facem curatenie in frigider si dulap Ideea cu cipsurile din salam uscat o am de la chef Giada di Laurentis.

Multumesc si dragei mele matusi Viorica din Salaj care are grija sa ma aprovizioneze cu bunatate de ciuperci.

Pastele se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Eu de obicei le fierb mai putin, tinand cont ca vor fi puse la sfarsit in sos. Scurgeti pastele fara a arunca apa in care au fiert. Spalati si feliati usturoiul verde. Feliile de salam uscat se vor praji intr-o tigaie teflonata pana devin crocante. Nu este nevoie de ulei. Salamul elibereaza grasime. Daca salamul nu va pare suficient de crocant, se scoate pe un servetel absorbnat de hartie. In cazul meu nu a fost nevoie. In aceeasi tigaie incapatoare tip Wok, sotati usor usturoiul. Adaugati o cana de apa in care au fiert pastele si branzeturile taiate cubulete. Cand branzeturile incep sa se inmoaie, se adauga ciupercile. Eu am avut ciuperci oite [maruntite si fierte] congelate. Se lasa sa dea un clocot si se pun la sfarsit smantana + condimentele. In acest timp, se fierbe la foc mediu si branzeturile se vor omogeniza, ingrosand sosul. In final se amesteca sosul cu pastele fierte. Salamul s-a mai uscat si se zdrobeste pentru a se obtine farmituri Tip chips. Serviti pastele calde cu farmituri de salam crocant deasupra. Pofta buna !!!!Pastele se fierb in multa apa sarata. Nu aruncati toata apa. Aceasta se poate folosi la prepararea sosului.