Haideti sa mai facem o prajitura delicioasa, sa mai incalzim diminetile reci de toamna si sa ne mai bucuram de amiezile insorite! O prajitura cu crema, fructe, parca ne face ziua mai frumoasa sau cel putin eu asa simt. Ia sa incercati, sa vedeti ca este asa!Blatul:Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de galbenusurile. Albusurile batute le adaugati peste, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/27 cm, turnati compozitia si o nivelati.

Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoare si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca. Il taiati in doua foi.

Crema cu lamaie:Amestecati cu un tel galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele treptat, apoi amidonul si invartiti bine. Rasturnati crema intr-o cratita, o puneti pe foc. Amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti si o lasati sa se raceasca. Smantana rece o bateti bine spuma. Cand este bine batuta, adaugati si zaharul pudra. Crema rece o mixati, apoi adaugati frisca batuta si amestecati cu o paleta. La final incorporati coaja rasa de lamaie.

Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul. Asezati prima foaie de blat, puneti crema si o nivelati. Asezati fructele din loc in loc si oreo rupti bucatele. Puneti a doua foaie deasupra, o presati usor. Ciocolata alba cu untul si laptele, le topiti pe baie de aburi. Turnati ciocolata peste prajitura, o lasati 5-10 minute sa se tempereze, apoi dati prajitura la frigider 4-5 ore sau peste noapte. O portionati, o pudrati cu cacao si ornati cu decoratiuni din zahar.

Sa aveti pofta! PS: Crema nu este una teapana, ci are consistenta cremoasa, dar nu curge. Daca va doriti sa fie mai tare, puneti gelatina.