Unele dintre muraturile care imi plac mult sunt gogosarii umpluti cu varza alba, varza rosie, morcov ras. Luna trecuta am pus gogosari si cativa ardei galbeni umpluti cu varza, erau asa frumosi in diferite culori. Am obtinut doua borcane de cate 1.5 kg. Le-am facut poze si de curand, dupa ce s-au murat, asa ca am adaugat poze din diferite stadii.

Se spala gogosarii si ardeii galbeni si se curata de cotoare.

Varza alba si varza rosie se taie julienne, morcovul se da pe razatoare, apoi se amesteca impreuna intr-un vas mai inalt cu sare, framantandu-le bine.

Se umple gogosarii si ardeii cu salata de varza si se asaza in borcane.

Hreanul se curata, se taie in bucati potrivite si se asaza printre gogosari. Eu am pus si cativa castraveti, nu am avut multi. Am pus doar doi, pentru gust.

Separat, se fierbe apa cu otetul si mirodeniile, aprox 10 minute din momentul cand da in clocot. Se lasa doar un pic la racit, apoi se toarna peste gogosari si peste ardei. Se lasa la racit, apoi se leaga cu celofan. Se depoziteaza la loc racoros. Timp de pregatire: 20 minTimp de fierbere: 10 minute Pofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/gogosari-si-ardei-umpluti-cu-varza.html