Aceasta pasta de ardei cu telina si ceapa este potrivita pentru ciorbe, tocanite si fripturi. Ardeiul da culoare, iar telina da si o aroma deosebita preparatelor. Bine este sa o ai in camara!!!Curatati si spalati telina, ceapa si ardeii. Taiati legumele in bucati mai mari. Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele. Eu am folosit robotul de bucatarie. Amestecul se pune la fiert. Supravegheati sa nu se prinda de fund. Amestecati. Eu am folosit multicookerul Philips care are un vas non-aderent foarte bun. Nu este nevoie sa supraveghez fierberea. Dupa o ora de fierbere se adauga uleiul si sarea. Amestecati. Mai fierbeti 10 minute ca sa se topeasca si sa se omogenizeze sarea mare. Opriti aparatul si adaugati conservantul. Amestecati. Transferati pasta in borcane curate cu capac, pregatite din timp. Borcanele se pun la dunst cald. Se asaza in oala cu apa pana aproape de capac si se fierb la foc mic un clocot 10-15 minute. Am lasat borcanele sa se raceasca fara sa le scot din oala si am repetat operatiunea dupa o jumatate de zi. Am scos borcanele din oala si le-am pus intr-o tava acoperite cu o patura. A doua zi se duc borcanele cu pasta pentru ciorbe si tocanite la pastrare intr-un loc rece, camara sau pivnita.

Telina da o aroma deosebita. Ardeii rosii sunt responsabili de a da o culoare minunata pastei. Puteti folosi pasta cu ardei chiar si la peste preparat la cuptor. Pastrati aceasta pasta de ardei la loc rec in camara sau pivnita.