Pestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie. Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet. Separat, intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere 1 litru de apa impreuna cu cubul concentrat. Intre timp, se taie romanesco in buchetele si se adauga in cratita cu cubul concentrat. Se fierbe 6-8 minute. Cartofii se scurg de apa si se lasa putin la racit. 1 catel de usturoiul se piseaza si se adauga, impreuna cu untul si sare peste cartofi. Se amesteca bine.

Chivesul tocat se amesteca cu maioneza.

Patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu restul de usturoi pisat si oul, intr-o farfurie cu margini largi si usor adanca. Faina se aseaza in alta farfurie. Codul se presara cu sare si piper. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga codul in farfuria cu faina si se intoarce pe toate partile astfel incat sa fie acoperit complet cu faina. Se scutura usor pentru a indeparta excesul. Se procedeaza la fel cu mixul de ou. Se prajesc bucatile de cod cateva minute pe parte, pana cand sunt gatite complet. Se servesc imediat cu cartofii cu usturoi, romanesco si sosul de maioneza.