Reteta romaneascaFaina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga apa calda si uleiul de masline. Toata compozitia se framanta pentru cateva minute, pana devine elastica. Din aluat se formeaza o bila si se presara cu faina, apoi se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, cel putin 30min, pana isi mareste volumul. Cand a crescut, se imparte in 4 bucati si se intinde subtire. Se pune intr-o forma de pizza si se baga in cuptorul preincalzit, la 220-250 grade, pentru 2-3minute fiecare, pana se umfla si se rumeneste. Eu am vrut lipiile crocante, asa ca le-am intins subtire, cam de 1mm, dar se pot lasa mai groase, de 2-3mm.