Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. bine dupa fiecare Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald; Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire Foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albuse, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion sau cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albuse batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom Foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca apoi iar foaie + gem caise deasupra si iarasi nuca etc etc placinta se lasa la dospit 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30=35 minute. Este deosebit de gustoasa, reteta o am din caietul bunicii.

Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. bine dupa fiecare Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald; Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire Foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albuse, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion sau cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albuse batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom Foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca apoi iar foaie + gem caise deasupra si iarasi nuca etc etc placinta se lasa la dospit 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30=35 minute. Este deosebit de gustoasa, reteta o am din caietul bunicii.