Daca am inceput anul acesta sa prepar foccacia mi-am zis sa am continuitate.

In seara aceasta aluatul framntat pentru paine [ partial ] s-a intalnit cu carnatul de casa ce l-am adus de la uscat si cu rozmarinul din geam . Asa s-a ,, nascut cea de-a doua focaccia amea . La fel de buna si chiar mai mult decat prima . Pai acuma are si putina proteina, asa pe gustul nostru Cina, mic-dejun, pachetel- ce si cand doriti sa o consumati .

Eu zic ca merge chiar si la picnic !!!Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili . Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit. Se ia o mana buna de aluat [ aproximativ 300 grame ] si se framnta cu apa minerala . Lasati 10 minute sa creasca . Intindeti aluatul cu ajutorul degetelor pe toata suprafata formei . Rosiile se spala si se taie in doua . La fel se taie in doua si maslinele negre . Carnatul se feliaza rondele . Se toarna peste aluat uleiul de masline si se fac adancituri cu varful degetelor . Distribuiti carnatul, maslinele si rosiile in mod egal . Presarati pe deasupra restul de rozmarin uscat . Lasati sa creasca 10 minute . Intre timp cuptorul este preincalzit .

Eu am setat temperatura 205 grade celsius . Am pus o tava cu apa in partea de jos a cuptorului [ care va forma aburi ] Se da tava cu focaccia la cuptor in jur de 30 minute pana cand incepe sa se rumeneasca frumos .