Gulia mi-a tras cu ochiul prospata si de un verde crud. I-am dat rolul principal intr-o ciorbita cu afumatura de casa, tot proaspat preparata.

Curatati si spalati legumele . Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat . Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape bine in oala . Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate, prea vechi sau prea sarate . Puneti afumatura la fiert . Sare veti aduga la sfarsit daca mai este necesar . Tocati marunt ceapa . taiati cuburi, morcovii si cartoful . Gulia se taie betisoare . Initial am dorit sa calesc legumele, dar acestea se vor prepara rapid fiin crude . Ceapa prajita ar fi incarcat prea mult ciorba si ar fi daunat digestiei . Asta tinand cont ca avem deja afumatura . Se aduga legumele la fiert . Tijele si frunzele guliei nu se arunca -sunt o mare sursa de vitamine . Taiati marunt si frunzele verzi+ tijele guliei si le puneti la fiert in zeama . Se incearca dupa 20 minute daca sunt patrunse legumele . Se adauga in ciorba,galuste preparate din ouale batute spuma, sare si faina alba . Gustati si sarati daca mai este nevoie . Adugati patrunjel verde . Piparati si acriti daca doriti cu zeama de lamiie . La servire adugati smantana sau iaurt grecesc dupa preferinta . Pofta buna !!!!Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate, prea vechi sau prea sarate . Tijele si frunzele guliei nu se arunca -sunt o mare sursa de vitamine . Despre gulie : http://www.obiectiv.info/7-beneficii-nestiute-ale-guliilor_27965.html