Pot sa spun ca dintre ciorbele de verdeturi, preferata mea este aceasta ciorba de loboda cu costita afumata acrita cu corcoduse.

Este buna si fara carne, deseori o fac simpla, dar ai mei prefera carnea, asa ca ma supun cerintelor. :)Spalam bine costita cu apa fierbinte si o portionam. Punem o oala cu apa la fiert. Alegem frunzele de loboda si le clatim bine in 2-3 ape, pentru a indeparta toate impuritatile. Cand apa incepe sa fiarba, oparim frunzele de loboda pentru cateva secunde, apoi le scoatem intr-o strecuratoare. Putem pune putin bicarbonat in apa, daca vrem sa-si mentina loboda culoaore verde. Curatam ceapa si o tocam solzisori. Punem costita afumata la fiert in 3 l de apa. O lasam sa fiarba bine, pana se desface de pe os, inlaturand pe parcurs, spuma care se formeaza. Punem corcodusele la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba pana li se va desface pulpa de pe sambure. Punem uleiul la incins si calim ceapa in el pana devine sticloasa. Incepem sa adaugam peste ceapa cate putina zeama de la costita afumata, pentru a evita acel gust de prajeala. Cand ceapa este bine patrunsa, adaugam pasta de rosii cu ardei copti si lasam sosul sa fiarba pentru aproximativ 10 minute, la foc mic. Mai picuram si cate putina zeama de la costita. Cand carnea este bine patrunsa, adaugam loboda tocata marunt si peste cateva minute, sosul de rosii. Trecem corcodusele prin sita cu zeama si pulpa cu tot. Adaugam pasta obtinuta in ciorba de loboda. Mai lasam ciorba pe foc aproximativ 10 minute, pentru a se intrepatrunde gusturile. Tocam verdeata marunt, iar ouale le amestecam bine, diluandu-le cu putina supa fierbinte. Adaugam ouale in ciorba de loboda cu costita afumata, amestecand bine in ciorba pentru a se crea franjuri. Stingem focul si adaugam verdeata tocata.

Servim delicioasa ciorba de loboda cu costita afumata acrita cu corcoduse, calda, cu paine prajita.