Pentru ca am ales sa mai schimb cate ceva in stilul de viata, in ceea ce priveste alimentatia, azi am preparat lapte de orez brun cu scortisoara si ghimbir.

Mai intai spalam bine orezul pentru a scapa de impuritati. Adaugam 500 ml de apa rece peste el si il lasam la hidratat cateva ore. Eu l-am lasat de seara pana dimineata. Spalam stafidele, le indepartam coditele si le punem si pe ele la hidratat in putina apa, doar pentru 15 minute, nu mai mult. Stafidele, au rol de a indulci laptele de orez, dar si de a-i da un gust mai bun. Se pot pune orice fructe deshidratate, care pot indulci laptele, sau se poate opta pentru orice indulcitor natural. Exclus zaharul, ca doar preparam o bautura naturala. Dupa ce am hidratat putin orezul si stafidele, le scurgem de apa in care au stat si le adaugam in recipientul blenderului. Adaugam restul de apa rece si pornim blenderul, mai intai la viteza mica. Marim treptat viteza, pana cand ingredientele noastre sunt transformate in pasta. Lasam, apoi, compozitia obtinuta sa se mai linisteasca 10-15 minute. O trecem, apoi, printr-un tifon dublu, pentru a obtine un lapte de orez fin. Pulpa de orez ramasa nu o aruncam. O putem folosi la ingrosarea anumitor sosuri. Eu am adaugat-o intr-un sos de ciuperci cu piept de pui. Este foarte bun laptele de orez, fie baut ca atare, fie adaugat in diverse preparate: creme de prajituri, cozonac, clatite, etc. Noi l-am baut la prima ora, incalzit si asezonat cu putin ghimbir si scortisoara. Este recomandat pentru o digestie buna, pentru cresterea imunitatii organismului, pentru imbunatatirea sistemului circulator si nervos si, mai ales, este recomandat pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.