Retete pentru mese in familiePentru ca ne place sa stim ce mancam, preparam painea acasa . De fiecare data este o noua experienta si o noua incercare . Totul este mai usor de cand am masina de paine .

Se pregatesc ingredientele . Se masoara cantitatile de faina si de apa . Se pune intai apa,sarea, zaharul si uleiul de rapita in cuva masinii de paine . Adugati deasupra fainurile si drojdia . Transferati cuva in masina de paine care a fost racordata la reteaua electrica . Setati programul . Eu am folosit programul nr.10 al masinii de paine Tefal . Setati cantitatea de paine de obtinut -1 kg, gradul de coacere al crustei-mediu .

Se da start :D . Dupa aproximativ 20 minute de framantat se pun semintele de chimen la semnalul sonor . De preferat ca sa nu se deschida capacul pana la terminarea programului . Astfel nu va fi afectat procesul de crestere si coacere a painii . Dupa 3 ore si un pic este gata painea calda . Se scoate aparatul din priza si painea din cuva. Indicatiile sunt sa racesti painea pe gratar de sarma . Eu prefer sa acopar painea cu un prosop curat si sa o las asa, cum facea bunica . Ne spunea ca trebuie sa mearga la Dumnezeu . Probabil ca daca am fi mancat paine prea calda ne durea burtica . Pofta buna !!!Din cantitatile date am obtinut o paine gustoasa de un kilogram . Painea cu chimen si secara este gustoasa ca atare dar si pentru prepararea diverselor sendviciuri .