Retete pentru mese in familie A aparut din cine stie ce importuri fasole lata galbena. Am luat si eu de pofta sa prepar o ciorbita . Si ca sa nu las familionul sa sufere la vre-un gust necunoscut, am asezonat ciorba spre sfarsit cu un fir de carnat de-al nostru -de casa .

Fasolea se spala, se curata de capete si se taie sau rupe de marimea dorita . Bucatile de fasole trebuie sa intre in lingura, sa nu depaseasca marimea acesteia . Legumele se curata si se spala . Ceaapa se taie marunt sio se soteaza in ulei . Se pune faina alba si boia . Amestecati si stingeti cu apa . Astfel se prepara un mic rantas fara sa se abuzeze de prajirea fainei . Se aduga in oala 2 litrii de apa si fasolea curatat. Puneti morcovii taiati rondele, telina maruntita si marar verde si patrunjel verde taiate marunt . Cand incepe sa fiarba bine se pune in oala si firul de carnat . Inainte de asta carnatul se inteapa cu furculita ca sa nu crape la fiert si sa se raspandeasca in zeama gustul bun . Cand legumele sunt aproape fierte [cam dupa 30 minute ] se pun rosioarele care vor da gust acrisor ciorbei . La sfarsit se pipareaza si se sareaza daca mai este nevoie . Carnatul se scoate din ciorba . Feliat se serveste in fiecare farfurie in parte .[Asta sa fim siguri ca nu da nimeni atacul la el si ajunge tuturor :)) La servire improspatati ciorba cu marar verde . Serviti alaturi ciorbita de fasole ceapa verde, ridichi sau ardei iute dupa preferinata.

Serviti alaturi ciorbita de fasole ceapa verde, ridichi sau ardei iute dupa preferinata.