Retete pentru mese in familieNoua ne plac foarte mult negresele in combinatie cu fructe. De aceasta data am folosit visine congelate, dar se pot folosi fructe de sezon: cirese, zmeura, capsuni etc. Reteta este atat de simpla incat orice incepator va obtine o prajitura absolut delicioasa.

Ciocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajunga la temperatura camerei. Mixezi untul cu zaharul macinat, esenta de vanilie si sarea pana se spumeaza. Adaugi ciocolata topita si apoi pe rand ouale mixand in continuare. Pui faina si o incorporezi usor in aluat.

Pui branza si zaharul macinat, ouale si smantana intr-un castron si mixezi pana cand obtii o compozitie omogena. Adaugi grisul si amesteci usor.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pui 3 sferturi din compozitia de ciocolata, apoi pui jumatate din visinele scurse de zeama, apoi crema de branza si ultimul strat diferenta de la compozitia de ciocolata. Distribui uniform visinele si dai la cuptor 40-45 de minute la 180 de grade.

Lasi la temperat iar apoi la frigider 15-20 de minute, ca sa o poti taia, deoarece este foarte frageda.