Fiind seara, m-am gandit sa incropesc ceva gustos si rapid, doar pentru mine, cu ingredientele pe care le aveam la indemana: cartofi, ceapa, branza de burduf, smantana si cateva feliute de salam. Asa ca m-am pus pe treaba si va garantez ca a iesit ceva foarte bun si dietetic. Va recomand sa incercati si voi!Pasul 1. Spalam bine cartofii si ii intepam in cateva locuri cu furculita sau cu o scobitoare ca sa nu se sparga la copt. Ii punem intr-o tava, in cuptor, asa cu coaja si-i lasam cam 45 minute . Sunt gata atunci cand intra usor furculisa sau scobitoarea, in ei.

Observatie: Putem sa fierbem cartofii, cu tot cu coaja, in apa cu sare, daca dorim.

Pasul 2. Cat timp se coc cartofii, ne ocupam de celelalte ingrediente. Taiem ceapa marunt, la fel si mezelul iar cascavalul il dam prin razatoarea mica. Patrunjelul (sau mararul) verde il tocam marunt. Amestecam ingredientele intr-un bol sau farfurie mai adanca, impreuna cu smantana si verdeata dupa gust.

Pasul 3. Scoatem cartofii din cuptor si ii lasam sa se racoreasca putin. Taiem partea de deasupra si scobim interiorul cartofului cu o lingurita (ca niste barcute).

Observatie: Daca sunt mai mari atunci ii taiem in doua si scobim interiorul.

Pasul 4. Pastram barcutele iar ce am scos din interiorul cartofilor amestecam cu compozitia de la Pasul 2. Umplem barcutele cu aceasta compozitie iar deasupra presaram cascaval razuit (dat prin razatoarea mica). Daca dorim, putem sa mai pudram cu putina sare, piper si boia de ardei dulce (sau iute daca va place) si cu orice plante aromatice!Observatie: Eu am folosit branza de burduf, din asta aveam in frigider.

Pasul 5. Punem barcutele de cartofi intr-o tava si dam la cuptorul incins in prealabil. Lasam cam 30 minute, sau pana ce se inmoaie si se topeste branza si se formeaza o crusta rumena si aurie pe deasupra.

Daca doriti, cartofii astfel preparati pot fi o delicioasa garnitura, pentru o friptura! Eu am servit cartofii la cuptor asa fierbinti, alaturi de o salata de varza murata cu ulei de masline, condimentata cu piper, patrunjel verde tocat si rondele de ardei iute!Pofta buna!Daca nu aveti la indemana patrunjel verde, puteti folosi marar verde, tocat. Folositi orice fel de branza grasa va place sau aveti la indemana, in loc de cascaval. Folositi orice fel de mezel va place: salam, muschiulet, sunculita, kaizer, jambon etc. Daca nu aveti ceapa verde puteti folosi ceapa uscata. Cantitatile de salam, smantana si cascaval sunt orientative si vor fi in functie de numarul si marimea cartofilor. Serviti cartofii la cuptor alaturi de o salata de varza murata sau cu orice muraturi sau salata va place! Cartofii astfel preparati pot fi o delicioasa garnitura, pentru o friptura!