Ceva dulce, la pahar, rapid si usor de facut. Exact ce pot sa fac acum, in convalescenta...

Exista multe variante de crema de ciocolata la pahar, unele cu albusuri, sau galbenusuri crude (ceea ce am vrut sa evit) asa ca am ajuns la aceasta solutie, care ni s-a parut foarte fina. Fiind cu ciocolata neagra (pentru ca asta aveam in casa), crema este putin amaruie, de aceea am folosit mai mult zahar (75 de grame). Evident, crema poate fi facuta cu ciocolata cu lapte si atunci se reduce cantitatea de zahar.

Ciocolata maruntita se topeste la foc mic, in lapte.

Se amesteca zaharul cu amidonul si se adauga smantana si galbenusurile. Se mixeaza aceste ingrediente si se adauga incet in ciocolata topita cu laptele.

Compozitia se da la foc mic si se amesteca intruna, ca sa nu se prinda de fundul vasului si pentru ca galbenusurile sa nu coaguleze.

Cand crema s-a ingrosat, se ia vasul de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, amestecand in ea, din cand in cand, ca sa nu se formeze crusta. Cand crema s-a racorit, se adauga uleiul de alune de padure si se omogenizeaza bine compozitia.

Intre timp se prepara frisca din: 150 ml de smantana rece, 1 lingura incarcata de zahar pudra si optional, 1 plic de vanilie.

Se toarna crema racita in pahare si se decoreaza cu frisca si ornamente. Se da la frigider cel putin 25-30 de minute, inainte de servire.

In toate etapele, crema aceasta se face la foc mic, amestecand intruna ingredientele. Daca folositi ciocolata cu lapte, puteti reduce cantitatea de zahar (50 grame). Daca ciocolata este amara, puteti adauga 75 de grame de zahar. Pentru o crema mai legata, adaugati 2 linguri de amidon alimentar. Pentru o crema mai moale, este suficienta 1 lingura de amidon. Crema poate fi turnata calduta la pahar, dar trebuie neaparat sa fie rece, atunci cand decorati cu frisca rece.