Am pregatit mai demult o shaorma gustoasa, iar acum m-am gandit sa repet reteta, de data aceasta insa, am renuntat la maioneza, am ales un ketchup light si varza alba si rosie, care se mai domoleasca putin caloriile puiului rumenit si a cartofilor prajiti.

Se parlesc si se spala copanele de pui, apoi se asaza intr-o tava cu ulei, apa si sare, dupa gust. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se patrund bine (aprox 35 min). Se scot pe o farfurie, se lasa la racit, apoi se taie fasii. Intre timp, se curata, se spala si se feliaza cartofii, apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins. Se scot pe o tava pregatita cu servete de hartie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Se da fiecare varza pe razatoare, apoi se amesteca intr-un bol, cu putina sare. La final se pregatesc lipiile, pentru ca sunt gata foarte repede (aprox 5 min) si pentru a fi servite calde. Asadar, se amesteca faina cu drojdia uscata, intr-un bol, se face o adancitura in care se pune apa, uleiul si sarea, apoi se amesteca, framantand usor. Nu se lasa la crescut. Se taie aluatul in mai multe bucati si se intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul, cat mai subtire, pe masa presarata cu (aprox 50 g) faina.

Intr-o tigaie teflonata incinsa, fara ulei, se rumeneste fiecare lipie cate un minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bucatarie, sa nu se intareasca. Pentru shaorma, isi va alege fiecare cu ce sa o umple: ketchup (fara zahar, indulcit cu stevie), cartofi pai, varza crocanta, fasii de pui si chiar rondele de castraveti murati. Se presara coriandru proaspat macinat. Noua asa ne-a placut, insa fiecare o face cum ii place. Portii: 4Timp de gatire: 1h 10minTimp de pregatire: 30 min Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/shaorma-de-casa.html