Niste gutui ramase in casa si-au gasit sfarsitul alaturi de vreo 3 mere mari, intr-o minuntata prajitura rasturnata.

Gutuile le spalam de puf, curatam bine tot ce este stricat si le taiam bucati potrivite. Merele le spalam, indepartam cotoarele si le taiam si pe ele bucati.

Intr-o tigaie adanca am pus zaharul la caramelizat. Am vazut ceva asemanator la Merisor intr-o reteta si mi-a placut ideea. Cand a fost gata caramelul, punem untul si amestecam - obtinem un caramel cleios, delicios. Adaugam bucatile de fructe si amestecam sa se lipeasca peste tot. Tinand pe foc, s-a format un sirop destul de gros.

Am rasturnat fructele cu caramelul in tava, am presarat scortisoara si l-am lasat sa se racoreasca pana am pregatit aluatul.

Ouale cu zaharul si un praf de sare le frecam pana se albesc. Adaugam untul topit, apoi laptele si esenta. Amestecam usor si punem faina cu praful de copt.

Intindem aluatul obtinut, uniform peste fructe.

Dam la cuptor cca 45 minute, pana de rumeneste frumos deasupra.

Dupa ce scoatem tava din cuptor, punem capac la tava si rasturnam prajitura dintr-o miscare.

Putem adauga deasupra moate de frisca (dupa ce se raceste), sau se poate servi calduta cu o cupa de inghetata, sau simpla, cu pofta ;)