Clatiti fructe de padure in apa rece, si amestecati in zahar. Permite la macerat, la frigider, peste noapte.

Intr-o mare tigaie gatiti, cald de fructe de padure la foc mediu, pana se inmoaie.

Apasati amestecul printr-o sita cu ochiuri fine sau alimente moara, pentru a elimina semintele.

Scufunda borcanele intr-o oala mare de apa clocotita, timp de 10 minute. Tine de cald.

Puneti piureul inapoi in tigaie gatiti, si caldura, la foc mediu, pana se ingroasa.

Loc capacele fierbe in apa sa se inmoaie sigiliul.

Gust de gem, si reglati condimente, daca este necesar. Cand a ajuns la consistenta dorita, turnati-o fierbinte in borcane.

Stergeti marginea din fiecare borcan cu o carpa curata si puneti capacul. Surub de pe inele si scufunda in apa clocotita timp de 10 minute.

Se scoate cu clestele, si se lasa sa se raceasca.