Pui intreg cu cartofi la cuptor este o reteta simpla si delicioasa. Puiul este rumenit frumos si aromat, iar cartofii crocanti dar moi. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi un pui de dimensiuni medii.

Pui intreg cu cartofi la cuptor este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta cu carne trebuie sa folositi un pui de dimensiuni medii. Se condimenteaza puiul intreg cu un amestec bazat pe rozmarin. Jumatate din amestecul de rozmarin se adauga la o jumatate de kilogram de cartofi taiati taraneste. Prepararea puiului la cuptor este extrem de simpla. Punem uleiul intr-un castron, adaugam rozmarinul, condimentele pentru pui, sare si piper dupa gust, apoi amestecam toate ingredientele. Spalam bine puiul intreg, il lasam putin sa se scurga iar apoi il parlim pentru a fi siguri ca nu mai are puf. Ungem puiul intreg cu amestecul de rozmarin pe toate partile, inclusiv in interior. Pentru a obtine o carne aromata si frageda, lasam puiul acoperit de condimente sa stea in frigider macar cateva ore. Deoarece uleiul aromat cu rozmarin va aluneca de pe pui, din cand in cand trebuie sa il ungem iarasi. Scoatem puiul intreg din marinata de ulei cu rozmarin si il asezam in mijlocul tavii. Curatam si taiem cartofii, apoi ii amestecam cu uleiul aromat care ne-a ramas. Punem cartofii in jurul puiului si, optional, putem adauga in tava cateva linguri de apa sau vin alb. Introducem tava in cuptorul incins si lasam puiul intreg la cuptor 40 minute (la foc mediu). Cum insa durata difera destul de mult in functie de tipul cuptorului, cel mai bine este sa incercam puiul atunci cand observam ca acesta s-a rumenit. Pentru a nu se usca, din cand in cand trebuie sa deschidem cuptorul si sa turnam peste pui cateva linguri din sosul format in tava (si, in cazul in care cuptorul nu coace uniform, sa schimbam pozitia tavii sau a puiului).

Pui intreg cu cartofi la cuptor se aseaza pe un platou oranat cu salata verde.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.