Gogosari umpluti cu struguri in otet este o reteta de muraturi asortate grozava pentru iarna. Pentru aceasta reteta de muraturi trebuie sa folositi 1,5 kg gogosari.

Gogosari umpluti cu struguri in otet este o reteta de muraturi asortate grozava pentru iarna. Se spala gogosarii si se curata de seminte.

Se pune otetul cu apa la fiert, se adauga zaharul, sarea si mirodeniile. Se oparesc 2 min gogosarii, se scurg si se lasa putin sa se raceasca. Se umplu pana la refuz cu boabele de struguri, se pune cate o rondela de morcov la gura gogosarului si apoi se aseaza cu grija in borcan. In goluri se pun buchetele de conopida oparita in aceeasi compozitie si hreanul curatat si taiat in lung. Dupa asezarea gogosarilor in borcane se toarna compozitia cu otet fierbinte pana la gura borcanului. Borcanul se aseaza pe o bucata de tabla, ca sa nu se crape cand turnam compozitia fierbinte. Se inchide ermetic cu un capac si se da in camara.

Gogosari umpluti cu struguri in otet se serveste ca si acritura la orice fel de mancare, mai ales la fripturi.