Pentru obtinerea tobitelor se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul praf si se bat albusurile pana devin din nou spuma tare.

Tot secretul consta in spuma obtinuta prin baterea albusurilor-aceasta trebuie sa fie atat de tare incat sa nu curga de pe tel. La albusuri, se adauga pe rand, nuca macinata si se amesteca usor,cu o lingura de lemn,,astfel incat sa rezulte o compozitie mai groasa,care sa nu curga de pe lingura. La nevoie se mai suplimenteaza cantitatea de nuca macinata.(mie mi-a fost destula intotdeauna.) Se incinge bine cuptorul. Se unge o tava cu unt(numai fundul tavii)sau se foloseste hartie de copt(eu aplic varianta doi). Se incalzeste putin tava in cuptor. Se scoate si repede(sa nu se raceasca de tot tava),cu ajutorul unei lingurite se ordoneaza in tava gramajoare mici din compozitie,cu distante intre ele. Se da la cuptorul incins,dar la foc mic,pana se coc frumos tobitele(incep sa se inchida putin la culoare in partea inferioara a gramajoarei.

Atentie sa nu le ardeti ! ) Se lasa sa se racoreasca in tava,apoi se scot pe un gratar si se lasa la racit. Se va proceda identic,pana se termina de copt toata compozitia. Va recomand sa folositi doua tavi pentru lucru. Crema: Se freaca pe aburi 6 galbenusuri cu 100 g zahar tos si cacaua cernuta,pana se dizolva zaharul si crema se ingroasa,apoi se lasa la racit. Separat se freaca spuma untul cu 100 g zahar,apoi se adauga pe rand in crema de galbenus.

Se omogenizeaza bine. Se lipesc cu crema cate doua tobite si se face un cerc din crema in jurul imbinarii,apoi se trec cu partea de crema(cercul realizat in exterior)prin nuca amestecata cu zahar(nuca de cocos). Se pastreaza la loc racoros.

Pentru obtinerea tobitelor se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul praf si se bat albusurile pana devin din nou spuma tare.

Tot secretul consta in spuma obtinuta prin baterea albusurilor-aceasta trebuie sa fie atat de tare incat sa nu curga de pe tel. La albusuri, se adauga pe rand, nuca macinata si se amesteca usor,cu o lingura de lemn,,astfel incat sa rezulte o compozitie mai groasa,care sa nu curga de pe lingura. La nevoie se mai suplimenteaza cantitatea de nuca macinata.(mie mi-a fost destula intotdeauna.) Se incinge bine cuptorul. Se unge o tava cu unt(numai fundul tavii)sau se foloseste hartie de copt(eu aplic varianta doi). Se incalzeste putin tava in cuptor. Se scoate si repede(sa nu se raceasca de tot tava),cu ajutorul unei lingurite se ordoneaza in tava gramajoare mici din compozitie,cu distante intre ele. Se da la cuptorul incins,dar la foc mic,pana se coc frumos tobitele(incep sa se inchida putin la culoare in partea inferioara a gramajoarei.

Atentie sa nu le ardeti ! ) Se lasa sa se racoreasca in tava,apoi se scot pe un gratar si se lasa la racit. Se va proceda identic,pana se termina de copt toata compozitia. Va recomand sa folositi doua tavi pentru lucru. Crema: Se freaca pe aburi 6 galbenusuri cu 100 g zahar tos si cacaua cernuta,pana se dizolva zaharul si crema se ingroasa,apoi se lasa la racit. Separat se freaca spuma untul cu 100 g zahar,apoi se adauga pe rand in crema de galbenus.

Se omogenizeaza bine. Se lipesc cu crema cate doua tobite si se face un cerc din crema in jurul imbinarii,apoi se trec cu partea de crema(cercul realizat in exterior)prin nuca amestecata cu zahar(nuca de cocos). Se pastreaza la loc racoros. Sunt mai bune incepand cu a doua zi.