Clafoutis este un desert frantuzesc foarte simplu de realizat. Aceasta reteta de clafoutis are fructe numite sharon, pentru care acum e sezonul.

Iata si primul clafoutis de iarna, dat fiind ca acest fruct se coace iarna, e in plin sezon acum. Inca mai bintui cu privirea dupa copaci cu ramuri atarnind de fructe rotunde si portocalii, pregatite parca de sarbatoare si care asteapta sa fie culese.

Tapetam forma de copt cu unt si asezam feliile de kaki pe fundul ei. Intr-un bol batem lejer ouale cu un tel, adaugam apoi faina si zaharul pe rand si omogenizam, sa nu avem cocoloase. Adaugam untul topit, esenta de rom si apoi laptele caldut, omogenizam iar si turnam continutul bolului peste feliile de fruct, incet, sa nu le deranjam.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru cca 40 minute,pina ce clafoutis-ul este rumen si coagulat.se lasa la racit si apoi se poate servi simplu sau pudrat cu zahar. Dar kaki au fost atit de dulci incit nu l-am mai impietat si cu zahar! enjoy!Sursa acestei retete este blogul culinar Alisons Trials.

Clafoutis de iarna se lasa putin sa se odihneasca dupa care se poate servi felii.