Tortul de capsuni este delicios si aspectuos. Va veti putea bucura pe deplin de aroma capsunilor deoarece si crema tortului este pe baza de capsuni.

Topim margarina la foc mic si o adaugam peste biscuitii faramitati. Amestecam cu zahar si cacao dupa care asezam amestecul intr-o forma de tort cu margini detasabile. Tinem aluatul la frigider 30 minute. Blatul: Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se dubleaza cantitatea. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand usor de jos in sus. Blatul e toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Cand este copt se rastoarna blatul pe un servet umed, se dezlipeste hartia si se lasa sa se raceasca. Crema : Fructele se paseaza obtinandu-se un pireu de capsuni. Se bate frisca impreuna cu intaritorul de frisca si jumatate din ea se amesteca cu piureul de fructe. Blatul din tava se taie fasii late cat inaltimea formei de tort. Eu am obtinut 4 fasii. Se imbraca peretii formei de tort cu un strat de blat, format din fasii puse cap la cap. Se ung cu crema de fructe. Se lipeste al doilea strat de blat, se unge cu frisca si tot asa, in cercuri concentrice succesive, pana se ajunge in mijloc, care se umple cu crema. Se da la rece. Decoram cu frisca, capsuni si ciocolata topita.

Tortul cu capsuni se serveste de la rece, dupa o ora.