Gratinul de paste cu mazare este incredibil de aromat, cremos si consistent. Este o mancare perfecta pentru cina sau pentru un pranz consistent.

Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga si faina pe masura ce amesteci constant. Adauga laptele putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase, si lasa ca amestecul sa ajunga la punctul de fierbere de fiecare data cand adaugi lapte.

Dupa ce ai terminat de adaugat tot laptele si ai un sos alb gros, opreste focul si adauga busuiocul, mararul, nucsoara, sarea si piperul dupa gust. Lasa sosul deoparte sa se raceasca putin pana cand prepari restul ingredientelor pentru gratin.

Gateste pastele si mazarea conform indicatiilor de pe pachet. Bate albusurile pana cand sunt ferme.

Adauga cate un galbenus pe rand in sosul de lapte si unt, amestecand bine dupa fiecare. Adauga si praful de copt si jumatate din bezeaua de albusuri. Adauga si cealalta jumatate amestecand usor.

Unge cu unt o tava pentru cuptor. Pune apoi pesmetul in tava si scutura bine ca sa se uniformizeze si pe lateral. Adauga pastele, mazarea si sosul in tava si presara deasupra pesmet si bucatele de unt din loc in loc.

Coace gratinul de paste pentru 30 de minute la 190 de grade celsius.

Gratinul de paste cu mazare este delicios, pufos si se serveste cald.