Bavareza se prepara foarte usor, este un deser delicat, iar daca vei alege sa prepari reteta de bavareza cu caramel si turta dulce, va fi perfecta pentru masa de Craciun. Nu este deloc greu de preparat, dar este delicioasa.

Intr-o cratita topiti 120g de zahar cu 2 linguri de apa pana are culoarea chihlimbarului. Adaugati laptele incet, amestecati si lasati la foc mic.

Bateti galbenusurile cu restul de zahar pana obtineti un amestec pufos si deschis la culoare. Turnati peste acest amestec, in fir subtire, amestecand mereu, laptele cu caramel. Turnati intr-o cratita si lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 minute, amestecand mereu, crema trebuie sa se tina de lingura.

Hidratati gelatina, stoarceti-o si adaugati-o in crema calduta, luata de pe foc.

Macinati turta dulce foarte fin, dupa care incorporati-o in amestecul precedent.

Mixati frisca lichida si adaugati-o la crema cu turta dulce. Puneti acest amestec in forme individuale sau intr-o forma mai mare tapetata cu folie alimentara. Dati la frigider pentru 12 ore.

Bavareza de Craciun cu caramel si turta dulce se decoreaza dupa bunul plac, si se rastoarna pe un platou indepartand folia alimentara chiar inainte de servire.