Cheesecake-ul este o reteta indragita, foarte usor de preparat. In aceasta reteta de cheesecake, gemul de visine nu este folosit la servit, ci se integreaza in prajitura, dandu-i un aspect deosebit.1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Tapeteaza o forma de copt cu fund detasabil, cu diametrul de 22cm cu strat dublu de hartie pentru copt.2. Amesteca biscuitii cu untul topit si doua linguri de zahar intr-un bol. Indinte uniform amestecul de biscuiti pe fundul formei de copt si apasa cu degetele bine. Da la cuptor pana se aseaza, timp de 10 minute, dupa care lasa-i sa se raceasca.3. Redu temperatura cuptorului la 165 de grade celsius. Pune la fiert niste apa intr-o oala.

Amesteca gemul de visine cu 2 linguri de zahar. Pune crema de branza intr-un bol potrivit pentru mixer si mixeaza la viteza medie pentru 3 minute, ca sa devina pufoasa. Cu mixerul la viteza mica, adauga zaharul in fir uniform si constant. Adauga extractul de vanilie si sarea. Mixeaza pana cand obtii un amestec omogen. Adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.4. Toarna crema de branza peste crusta de biscuiti si niveleaza. Adauga cu o lingurita gem de visine deasupra si fa diferite forme cu ajutorul unei scobitori.5. Pune forma de copt intr-o alta tava mare cu pereti inalti, bag-o in cuptor, si toarna apa care fierbe pana la jumatatea formei. Lasa cheesecake-ul la cuptor pana este ferm, dar nu si mijlocul, pentru 60-65 de minute.6. Lasa-l sa se raceasca si da-l la frigider pentru minim 6 ore, sau chiar si peste noapte.

Serveste cheesecake-ul marmorat cu gem de visine de la frigider. Inainte sa-l scoti din forma treci cu cutitul peste margini.