Coltunasii fierti, cu branza de vaci sunt ideali pentru desertul celor mici, fiind dietetici si foarte usori. Insa sunt convinsa ca si celor mari le vor placea in egala masura.

Intr-un bol mare se toarna doua oua si un praf de sare, dupa care se amesteca bine. Se toarna faina in ploaie si se amesteca cu grija pana cand coca devine consistenta, suficient de tare pentru a se intinde cu usurinta, fara sa se lipeasca. Se taie apoi in forma de patrat (cu laturile de aproximativ 20 cm) sau romb. Crema de branza se amesteca pana la omogenizare cu zaharul, cele doua oua, praful de zahar vanilat, esenta de rom si cu coaja de lamaie. Din amestecul format, se adauga cate o lingura in fiecare patrat de aluat, dupa care se indoaie in forma de triunghi si se lipesc bine cu ajutorul degetelor sau a unei furculite. Coltunasii se pun la fiert in apa cu un praf de sare si se iau atunci cand acestia se ridica la suprafata apei. Se scurg bine si se trec rapid pe sub un jet de apa rece.

Coltunasii fierti, cu crema de branza Delaco se presara cu putin zahar vanilat si se servesc usor calduti.