Tortul Vis de florii cu multe fructe si blat de bezea este un tort ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Este chiar simplu de facut si veti invata si cum sa faceti panglici de ciocolata.

Secretul pentru o pavlova reusita este sa o coaceti fix o ora la cea mai mica treapta a cuptorului.

Bateti bine albusurile spuma. Adaugati tot cate 1 lingura de zahar mixand foarte bine dupa ficare, nu se adauga alta lingura pana cand cea de dinainte nu s-a dizolvat complet. Apoi se adauga otetul, amidonul si vanilia si se mai mixeaza 10-15 minute, pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.

Preincalziti cuptorul (la treapta cea mai mica), tapetati o forma de tort cu hartie rotunda si puneti bezeaua in forma niveland usor. Dati la cuptor pentru 1 ora. Bezeaua trebuie sa fie ferma dar alba.

Mixati frisca si topiti ciocolata. Dupa ce bezeaua s-a racit imbracati peretii in frisca, niveland.

Taiati fasii de hartie cerata si treceti-le prin ciocolata topita dupa care dati-le cateva minute la congelator.

Taiati o fasie de hartie mai mare, lata cat marginea tortului si suficient de lunga cat sa il cuprinda. Puneti ciocolata topita si preasarati apoi bomboane colorate sau de ciocolata alba. Raciti-o si pe ea.

Desprindeti usor hartia de pe panglicile de ciocolata si asezati-le dupa bunul plac pe tort.

Spalati si curatatai fructele daca e cazul, taiatil-le dupa bunul plac si decorati tortul cu ele.

Reteta de tort Vis de Florii cu fructe si bezea a fost propus de Orchid pe forum culinar.