Prajitura la metru este o delicioasa prajitura de casa cu crema pe baza de lapte, deloc greu de preparat si foarte aspectuoasa.

La reteta asta de chec nu se pune apa ( iese mai fina fara apa). Se freaca ouale cu zaharul se pune uleiul, apoi faina si esenta de rom. Se imparte coca in doua ptr. 2 tavi. In prima tava se pune aluatul asa cum e, pentru checul alb, iar pentru a doua, in jumatatea ramasa de compozitie alba, se pun cele 50 g lapte in care s-au dizolvat cele 2 linguri de cacao si se amesteca bine.

Crema:- 5 lingurite faina si o ceasca de lapte se pun la fiert pe ochi mic si se face o ciulama (poti folosi crema vanilie)1 1/2 pachet unt se freaca cu 300 g zahar pudra, se incorporeaza ciulamaua cu esenta rom.

Glazura cacao:- 5 linguri zahar, 3 linguri apa calda, 2-3 linguri cacao, 3 linguri ulei.

Se fierbe pe foc si se toarna fierbinte peste checurile recompuse.

Se coc checurile, se taie felii si se recompune checul, dar cu felii intercalate (o felie alba, una neagra), lipindu-se cu crema, apoi glazura deasupra. Se raceste, se pune la frigider si se taie rece, cam pe diagonala (oblic).

Prajitura la metru se serveste rece.